tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

Tips tweedehands auto kopen

Ga samen met iemand de auto bekijken

Ga altijd minimaal met zijn tweeën, dit vooral omdat je met zijn tweeën altijd meer zien dan alleen. Iedereen let op andere dingen of heeft ergens anders meer verstand van. Ook is het veiliger, je weet immers nooit van wie je de auto gaat kopen.

Let op met geld op zak

Neem nooit meteen een grote som contant geld mee. Ga eerst rustig kijken en niet meteen kopen. De veiligheid staat voorop dus voorkom narigheid door het contante geld thuis te laten. Als u de auto echt graag wilt kopen kunt u ook het bedrag verhogen van uw bankpas en kunt u gaan pinnen als u de auto wilt gaan kopen. U zult niet de eerste zijn die wordt opgelicht of bestolen van geld dat meegenomen wordt naar een eerste afspraak om de auto te testen en te bekijken.

U heeft verstand van auto's

Laat niet merken dat u eigenlijk weinig of geen verstand heeft van auto’s dit gaat de verkoper niks aan, zo kunnen ze je alleen maar benadelen of dingen wijsmaken. Doe alsof je er wat verstand van hebt en bekijk de auto rustig en controleer de belangrijke punten.

Maak altijd een proefrit!

Maak ALTIJD een proefrit en let vooral op: remmen, soepel schakelen, kijk of het stuur geen afwijkingen heeft.

Vraag naar de NAP van de auto

Vraag naar de NAP (Nationale Auto Pas). U kunt deze zelf ook opvragen bij NAP. Leg deze KM-stand vast.

Het vrijwaringsbewijs

Bewaar altijd het vrijwaringsbewijs, hiermee voorkomt u dat er geen onaangename boetes of schades op uw naam komen.

De auto verzekeren

Verzeker uw auto meteen bij aankoop. Zodra de auto op uw naam staat bent u verplicht de auto minimaal WA-verzekerd te hebben.

Wegennelasting en andere toekomstige kosten

Voordat u de auto koopt, check dan de wegenbelasting voor zo’n soort auto. De hoogte van de wegenbelasting wordt door meerdere punten bepaald o.a. gewicht van de auto en de soort brandstof. Wat verbruikt de auto die u wilt gaan kopen? Hoeveel kilometer denkt u gemiddeld per week te gaan rijden? Hoeveel is dit per maand, per jaar en wat kost u het totaal die 'nieuwe' auto.