tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

Auto onderhandeling tips

Voorbereiden is de sleutel

Als u regelmatig onderhandelt over de prijs van een auto of onderhandelen is onderdeel van uw werk, dan kunt u die kennis en ervaring inzetten bij de onderhandeling. Als u niet veel ervaring hebt met onderhandelen over de prijs van een aut, zorg dan dat u goed voorbereid het gesprek ingaat met de verkoper. Lees op internet informatie over de desbetreffende auto zodat u wat kennis heeft over de auto die u wilt kopen. Zo weet de verkoper dat u weet waarover u praat en is de kans klein dat hij u eventueel probeert op te lichten met praatjes waar u geen kennis over beschikt.

Overtuiging en zeker van uw zaak zijn

Zorg dat u overtuigend overkomt als u uitlegt waarom u de auto minder waard vindt dan de vraagprijs van de verkoper. Let hierbij op uw houding: schouders recht en kijk de verkoper aan. Ook al weet u niet precies waar u over praat, als u zelfverzekerd overkomt wekt u meteen de indruk dat er niet met u te ‘sollen’ valt. Te veel interesse tonen kan een valkuil zijn, dus let daar op.

Bespreek de staat van de auto

Bespreek eventuele schade, mankementen of aandachtspunten met de verkoper en zorg dat deze worden opgelost door de verkoper of dat u een compensatie krijgt op de verkoopprijs voor eventuele reparaties of vervangingen. Een voorbeeld: de banden zijn kaal van de auto die u wilt gaan kopen, u wilt €150,- van de verkoopprijs af hebben maar de verkoper wil er slechts €50,- af doen, ga dan niet te snel akkoord maar blijf onderhandelen.

Waarom is de vraagprijs zo hoog?

Vraag altijd naar de opbouw van de totaalprijs, hoe komt hij op die prijs, waarom juist niet meer of minder, komen er nog extra kosten bij zoals rijklaarmaakkosten of eventuele (verlopen) garantie.

Interesse tonen met mate

Laat niet merken dat u de auto heel graag wil kopen. Merkt de verkoper dat u de auto graag wil hebben dan beperkt dit uw (prijs) opties en onderhandelinspositie. De verkoper ziet in dat hij nieft hoeft te zakken als u de auto heel graag wilt. Laat ook niet helemaal geen interesse zien, u moet wel een potentiële koper zijn waar de verkoper tijd maakt.