tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

Snel van je tweedehands auto af

Waarom de APK

Er komt een dag waarop je de auto waar je eerder zo trots op was, wil verkopen. Dat kan komen door allerlei gebeurtenissen. Bijvoorbeeld omdat je schade hebt gereden, omdat je woon-werk situatie wijzigt of omdat je simpelweg uitgekeken bent op de auto die je op dit moment rijdt en uitkijkt naar een nieuwe en veel zuinigere elektrische SUV. Als je je auto wilt verkopen, wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk geld aan overhouden en hier zo snel mogelijk vanaf. Helaas gaat dit niet vaak samen en bovendien is het als particulier vrij lastig om een tweedehands auto te verkopen aan een andere particulier. Vaak ontbreekt vertrouwen bij de kopende partij en voor een fractie meer wijken ze liever uit naar de garage, dealer of autobedrijf. Gelukkig zijn er een aantal alternatieven.

Verkoop je auto online aan een bedrijf

Door de grote concurrentie tussen auto inkoop bedrijven is het tegenwoordig goed mogelijk om een goede prijs te krijgen voor een tweedehands auto. Natuurlijk zul je altijd iets in moeten leveren, omdat de opkoper winst wil maken. In ruil voor hetgeen dat je op de prijs inlevert, krijg je wel voordelen terug. De auto wordt meestal bij je thuis opgehaald en kan door het bedrijf ter plekke overgeschreven worden.

Verkoop je auto aan de autosloperij

Zeker als je schade hebt gereden, maar ook als je een oude auto bezit die eigenlijk niet meer in trek is, is het uitwijken naar de autosloperij een goede mogelijkheid. De autosloperij koopt sloopauto’s in alle soorten en maten. Het voordeel is dat de staat van je auto niet zo belangrijk is. De staat beïnvloed weliswaar de waarde van de sloopauto, maar omdat de autosloper vooral kijkt naar de waarde van de gerecyclede onderdelen en het ijzer hoeft schade geen groot probleem te zijn.

Inruilen

Een laatste mogelijkheid die je hebt, is het inruilen van je auto bij het aankopen van een nieuwe. Let op: in veel gevallen is dit niet erg voordelig, omdat je ook korting krijgt als je geen auto in ruilt. Uiteraard is het inruilen van een auto wel erg gemakkelijk op het moment dat je direct een nieuwe auto nodig hebt. Je zit op dat moment niet met dubbele kosten en je hoeft niet veel tijd en moeite te steken in het verkopen van je oude auto.

Wat is de beste manier?

Helaas is er op deze vraag geen eenduidig antwoord. De beste manier is voor iedereen anders en hangt af van jouw persoonlijke situatie. Wil je een nieuwe auto kopen en direct van je oude auto af? Dan is inruilen de beste optie. Beschik je over een auto die eigenlijk niemand meer wil? Dan is de autosloperij waarschijnlijk het gemakkelijkste. Heb je geen haast en een auto die nog gewild is door andere particulieren? Dan kun je het beste kiezen voor het verkopen van je auto aan een autobedrijf.