tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

Technische tips bij het kopen van uw tweedehands auto

Controleer de uitlaat

Let goed op de uitlaat van de auto. Bekijk hem goed, ook aan de onderkant en luister naar het geluid van de uitlaat. Een kapotte/lekke uitlaat klinkt als een sportuitlaat. Een reparatie aan de uitlaat kan al snel oplopen tot €300,- of meer.

Motor van de auto

Onderzoek de motor op lekkages en beschadigde of kapotte slangen. Kijk ook of de distributie riem al is vervangen, vervangen van de distributie riem kost u al snel €400,- .

Interieur van de auto

Bekijk het interieur goed, let er dan op of de eventuele slijtage overeenkomt met de kilometerstand van de auto.

Controleer de schokbrekers en de vering

Controleer of de schokbrekers nog niet aan vervanging toe zijn. Dit kunt u het beste doen door op de wielkasten te drukken en kijk dan of de auto niet blijft bewegen, een enkele keer op en neer gaan is normaal maar als de schokbrekers blijven bewegen zijn ze duidelijk aan vervanging toe en dit kost minimaal €250,-

Controleer de banden van de auto

Bij de banden kijkt u als eerst naar het profiel op de banden, meet dit als het kan. Als u door de apk wilt komen is een wettelijk minimum van 1.6 millimeter diepte vastgesteld. Bij de meeste garages wordt er onder de 2.5 millimeter al aangeraden om de band(en) te vervangen.

Controleer het stuur van de auto

Maak altijd een proefrit in de desbetreffende auto, mag dit niet dan roept dit natuurlijk al vragen op. Als dit wel mag let dan tijdens de proefrit goed op trillingen in het stuur, dit kan verschillende oorzaken hebben. Als u dit voelt geef het aan bij de verkoper.

Controleer de versnelling en koppeling van de auto

Het is van groot belang dat u een proefrit maakt in de tweedehandsauto. Alleen zo kunt u goed voelen of de auto naar behoren schakelt en of de koppeling goed werkt. Voelt u tijdens het rijden dat het koppelen en/of schakelen niet soepel gaat, dan duidt dit op slijtage en is er meestal een reparatie of vervanging nodig. Een reparatie of vervanging van de koppeling en/of versnelling loopt op tot zeker €500,-