tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

Verkoop van je tweedehands auto

Wanneer je je tweedehandsauto wilt verkopen zijn er allerlei verschillende websites waar je terecht kunt voor de verkoop van je auto. Marktplaats was een van de eerste plekken waar je terecht kon om je tweedehands spullen te verkopen. Na al die jaren is marktplaats nog steeds een populaire plek, zeker om je auto te verkopen. In 2017 werden er zelfs de meeste tweedehandsauto’s ooit verkocht, volgens de Bovag werden er bijna 2 miljoen verkocht. Het wordt dus steeds populairder om een tweedehands auto te kopen in plaats van een spiksplinternieuwe. Als je je auto wilt verkopen is het nu de perfecte tijd. Mensen raken weer uit de crisis en zijn daarom weer bereid om geld uit te geven aan een nieuwe auto.

Je auto verkopen, waar moet ik op letten?

Je hebt besloten om je auto te gaan verkopen, dan is de eerste stap om te bepalen hoe je de auto wilt gaan verkopen. Een auto verkopen aan een particulier is een goede optie, omdat deze vaak meer betalen dan een dealer. Zij moeten immers nog winst maken op de auto. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je auto online te verkopen. Plaats bijvoorbeeld een advertentie op marktplaats daar zijn dagelijks genoeg mensen die een graag een tweedehands audi kopen via Marktplaats.

Bepaal daarna de prijs die je voor de auto wilt hebben. Er zijn bepaalde kanalen die je kunnen helpen met het bepalen van de waarde, ook kun je bij andere gelijkwaardige auto’s kijken die aangeboden worden. Behalve het type auto zijn er nog andere zaken van belang:

  • - Aantal gereden kilometers
  • - Bouwjaar
  • - Merk en type auto
  • - Het type motor (brandstof & inhoud)
  • - Staat van de motor
  • - Staat van de auto (beschadigingen)
  • - Accessoires
  • - Kleur
  • - Recent een beurt gehad of juist niet
  • - Apk keuring

De bovenstaande zaken moet je dan ook zeker in je advertentie vermelden. Noem ook eventuele bijzonderheden van de auto op. Zit er een goede radio in of zijn er bijvoorbeeld extra banden beschikbaar voor een ander seizoen? Wees ook eerlijk overminpunten, je bent namelijk verplicht om bestaande gebreken te vertellen bij een verkoop.

Maak zoveel mogelijk foto’s van de auto, niet alleen van de buitenkant, maar ook zeker van het interieur en onder de motorkap. Je wilt natuurlijk de beste prijs hebben voor je auto, maar blijf wel eerlijk over de auto, dit ben je wettelijk verplicht. Geef daarom een potentiële koper ook de gelegenheid om uitgebreid de auto en de motor te bekijken. Ook is het gebruikelijk dat de eventuele koper een proefrit wil maken, zorg er wel voor dat je mee gaat met de proefrit of teken beide een proefritverklaring.

>