tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

Tweedehands elektrische auto kopen

Tweedehands elektrische auto kopen

Waar ‘normale’ benzine auto's vaak tweedehands worden gekocht, ligt dat bij elektrische auto’s net iets anders. De Nederlandse consument heeft pas net de elektrische auto omarmt, maar heeft dat nog niet volledig gedaan bij de tweedehandse elektrische auto. Echter, dit kan je wel een hoop geld besparen. Door middel van dit blog proberen we je van meer informatie te voorzien waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands elektrische auto.

De actieradius

De elektrische auto’s die je op dit moment op de weg ziet, zijn meestal zakelijk geleased. De leasecontracten hiervan lopen vaak 3 tot 5 jaar en daarna wordt de auto vervangen. Kortom, de elektrische auto heeft al 3 tot 5 jaar rondgereden en daarom is het zeer belangrijk om goed de accu te controleren. Het aantal oorspronkelijke kilometers haalt de auto misschien niet meer, maar hoeveel dan wel? Laat jezelf goed informeren door de verkoper en vraag of je een langdurige proefrit mag maken. Houdt tijdens de proefrit zeer goed in de gaten hoeveel kilometers je hebt gereden en hoeveel procent je van de accu hebt verbruikt.

Over de jaren heen zijn de accu’s van elektrische auto’s sterk verbeterd. Bij smartphones zijn er nog duidelijke verschillen te zien tussen de accu van een smartphone van 2 jaar oud en een nieuwe, dat is bij de accu’s van elektrische auto’s een stuk minder. Wereldwijd rijden er al duizenden elektrische auto’s van 5 jaar of ouder op de weg en zijn hebben na die tijd nog tussen 80 en 97 procent van hun originele accucapaciteit. Vaak hebben elektrische auto’s zelfs nog boven de 90% van hun originele accucapaciteit.

Auto zelf controleren

Het grote verschil tussen een benzine auto en elektrische auto is de accu. Dus zorg ervoor dat je de accu goed gecontroleerd hebt en verder moet je ook uiteraard letter op de onderdelen waarop je ook zou letten bij het kopen van een benzineauto. Denk bijv. aan: banden, interieur, lampen, ramen, sloten, lak en deuken.

Tweedehands elektrische auto onderhouden

Hopelijk hebben we je al duidelijk kunnen maken, mits je de auto goed controleert, dat het kopen van een tweedehands elektrische auto’s interessant is. Nu komt het gedeelte waarin je de auto goed moet onderhouden. Zoals we net al benoemden is de accu veruit het waardevolste onderdeel van de elektrische auto. Dus het is belangrijk om die goed te onderhouden. Door je elektrische auto met een goede laadpaal en laadkabel op te laden, gaat je accu langer mee. Hierdoor kun je vaak nog jaren plezier hebben van je eigen elektrische auto.