tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

Voordelig een occasion leasen?

Voordelig een occasion leasen?

Private lease is bij velen van u al bekend. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in plaats van een auto te kopen, te kiezen voor een leaseauto. Voordeel hiervan is dat de kosten overzichtelijk blijven. Je hoeft niet ineens een groot bedrag te betalen of wellicht een lening afsluiten om een auto te kunnen kopen. Daarnaast is er inmiddels veel keus uit zowel benzine, diesel als elektrische leaseauto’s. Kunt u ook een gebruikte auto leasen? Jazeker, dat is mogelijk en biedt zeker voordelen!

Occasion kopen of leasen?

Bij een gebruikte auto zijn er toch altijd wat vragen over hoe de gebruiker voor u met de auto omging. Wanneer u een occasion in de garage koopt heeft u daarover al meer zekerheid, dan wanneer u een gebruikte particuliere auto koopt. Bij de aankoop via een particulier kunt u soms voor heel onaangename verrassingen komen te staan en kunnen zich mankementen voordoen die u een flinke garagerekening opleveren. Wanneer u ervoor kiest om een occasion te leasen, dan betaald u een vast bedrag per maand. Bovendien zijn de onderhoudskosten van de auto niet voor u maar voor de leasemaatschappij. Dat geeft al extra zekerheid. Ook bij occasion private lease zijn de wegenbelasting en verzekering mee berekend in het maandbedrag. Er is inmiddels ook een groot aanbod van gebruikte lease auto’s. Vaak zijn het ex-lease auto’s. Zodra het leasecontract van deze auto’s is afgelopen zijn ze immers gelijk weer beschikbaar. In veel gevallen is ook shortlease mogelijk. U sluit dan een leasecontract af voor bijvoorbeeld 12 of 18 maanden. Bij de aankoop van een nieuwe auto ligt deze termijn een stuk hoger. Daar is de looptijd vaak minimaal 3 jaar. De laatste jaren komen behalve de handige stadsauto’s ook steeds meer grotere occasions in de aanbieding zoals bijvoorbeeld de Opel Astra of een Nissan Qashqai.

Nadelen van een occasion leasen

Zitten er ook nadelen aan het leasen van een occasion? Wanneer u rijdt met een oudere auto heeft deze vaak toch meer onderhoud nodig. Weliswaar zijn de kosten van onderhoud bij een leasecontract niet voor uzelf, maar toch is het wel iets om rekening mee te houden. Het kan dat u niet direct vervangend vervoer hebt. Een ander nadeel is dat u de auto niet naar uw eigen wens kunt samenstellen. Niet alleen qua kleur, maar ook qua uitvoering. Van een occasion zijn er vaak slechts maar één of twee auto’s per merk beschikbaar en zult u dus moeten afwachten of deze aan uw wensen voldoet. Op zoek naar een knalrode Renault Clio occasion? Wanneer u er één heeft gevonden moet u er vaak heel snel bij zijn.

Welke leasemaatschappijen bieden occasions aan?

Lang niet alle leasemaatschappijen bieden hun ex leaseauto’s aan als occasion private lease. Wanneer u op zoek bent naar een occasion lease auto kunt u terecht bij onder andere Just Lease, Athlon, Auto.nl, Mijndomein auto, Ikrij, en direct lease. Het aanbod gebruikte auto’s van deze leasemaatschappijen verschilt sterk. Bij de ene maatschappij is er slechts keuze uit 8 auto’s terwijl je er bij een andere wel meer dan twintig vindt.