tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

3 mogelijkheden voor een goede kilometerregistratie

3 mogelijkheden voor een goede kilometerregistratie

Kilometerregistratie is onmisbaar als je een auto van de zaak rijdt. Een kilometeradministratie die niet op orde is, kan zorgen voor problemen met de Belastingdienst. Daarom is het van groot belang dat je elke gereden kilometer nauwkeurig bijhoudt. Maar hoe doe je dat? In dit artikel vertellen wij jou welke verschillende manieren er zijn om jouw ritten te registreren. Na het lezen van dit blog weet jij precies welke manier van kilometerregistratie het meest geschikt is voor jou.

Houd je kilometerregistratie op orde

Een juiste administratie kan voordelen opleveren bij de Belastingdienst. Dankzij een goede kilometer registratie, ben je in staat om aan te tonen dat je minder dan vijfhonderd privékilometers in een jaar hebt gereden. Dat betekent dat je geen bijtelling hoeft te betalen. Daarnaast loop je met een sluitende kilometer registratie geen risico op een boete. Wanneer jouw administratie niet op orde is, kan de Belastingdienst forse geldboetes uitdelen.

1. Kilometerregistratie in Excel

Veel, vooral beginnende, ondernemers registreren hun kilometers in Excel. Het grote voordeel van Excel is dat het gratis te gebruiken is. Mocht jouw desktop niet beschikken over het Office-pakket, dan kun je gratis gebruik maken van Google Spreadsheets. Indien jij niet zoveel kennis van Excel hebt of direct van start wilt gaan, kun je op het internet gratis kilometer templates downloaden. Met behulp van een template, kun je direct jouw ritten registreren in Excel. Indien jij alle ins en outs van Excel kent, kun je het template naar eigen smaak inrichten. Dankzij de vele mogelijkheden van Excel, kun je de kilometeradministratie tot op zekere hoogte mee laten groeien met jouw bedrijf.

Nadelen van kilometerregistratie in Excel

Groei is altijd een goed teken, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Als jouw kilometeradministratie groeit, kan het zijn dat Excel niet meer geschikt is. Dit uit zich in ingewikkelde formules en een onoverzichtelijk bestand. Door deze ingewikkelde formules, is de kans dat jij een foutje maakt aanwezig. Een kleine fout kan grote gevolgen hebben voor jouw kilometerregistratie. Bovendien neemt kilometers registreren in Excel een hoop tijd in beslag.

2. Kilometerregistratie in kilometerregistratie software

Wanneer jouw administratie te groot is geworden voor Excel, is het verstandig om je te verdiepen in de mogelijkheden van kilometer software. Door gebruik te maken van software, worden een hoop processen geautomatiseerd. Daardoor kun je snel de ritgegevens invoeren en heb je een up-to-date overzicht van je administratie. Dit helpt jou om bij de Belastingdienst aan te tonen dat je niet meer dan vijfhonderd privékilometers gemaakt hebt.

Veiligheid gegarandeerd met kilometerregistratie software

Een groot voordeel van kilometerregistratie software, is dat jouw gegevens altijd veilig staan opgeslagen in de cloud. Dat komt, omdat het programma online werkt. Mocht jouw desktop de geest geven, dan staat jouw administratie dus nog opgeslagen in de cloud.