tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

Voordelen van het kopen van een tweedehands auto

De voordelen op een rijtje

Als u uw auto wilt gaan vervangen, is de vraag of u daadwerkelijk een nieuwe auto nodig heeft. Er zitten namelijk veel voordelen aan een tweedehands auto. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen van een tweedehands auto.

1: Minder Afschrijving

Afschrijving is de grootste kostenpost van een nieuwe auto. Zelfs als u een nieuwe auto nog maar een jaar heeft dan is de waarde al een groot deel gezakt. De auto verliest de meeste waarde in de eerste paar jaar ook al rijdt u er maar een paar kilometer mee, de waarde zal dan al aanzienlijk dalen. Als u toch liever een wat nieuwere auto wilt kopen kunt u beter een occasion kopen van ongeveer een jaar oud. De grootste afschrijving vindt plaats in het eerste jaar dus als je dan een tweedehands auto koopt van een jaar oud, kunt u veel besparen en heeft u zelfs nog twee jaar fabrieksgarantie.

2. Onderhandelingsruimte over de Prijs

Een tweedehands auto biedt bij uitstek een mogelijkheid om goed te onderhandelen over de prijs. Bij een nieuwe auto is tegenwoordig de ruimte voor onderhandelen over de prijs bijna nihil. Bespreek dus eventuele mankementen of aandachtspunten met de verkoper en zorg dat deze worden opgelost door de verkoper of dat u een compensatie krijgt op de verkoopprijs voor reparaties die u direct moet laten uitvoeren. Als de banden zijn kaal van de auto die u wilt gaan kopen, dan kunt de prijs van nieuwe banden eraf proberen te onderhandelen. Vraag altijd naar de opbouw van de totaalprijs, hoe komt de verkoper op de prijs die hij ervoor wilt hebben.

3. Prijsverschillen

Als u kijkt naar de prijzen van nieuw of tweedehandse modellen dan zult u grote verschillen zien. Als u kiest voor een tweedehandse auto zou u zelfs in een hogere klassen of beter model kunnen rijden dankzij de grote besparing.

4. Garantie

Zelfs als de auto die u zoekt meer dan drie jaar oud is, betekent het niet dat u geen garantie meer heeft. De meeste occasions zullen twaalf maanden garantie hebben, daarnaast kun je natuurlijk altijd zelf een eigen aanvullende verzekering afsluiten.

5. Snel overnemen

Als u een tweedehands auto koopt kunt u deze vaak snel overnemen en gaan gebruiken. Als u een nieuwe auto koopt zit hier vaak een wachttijd aan verbonden van 4 tot 6 maanden in verband met de productie op bestelling.