tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

Auto Importeren uit België – Het uitvoeren van een controle

Het importeren van auto’s naar Nederland is zeer populair. In de afgelopen jaren is de auto import vanuit Duitsland flink gestegen. Maar ook de import uit België neemt gestaag toe.

Er zijn verschillende redenen om naar België uit te wijken voor het zoeken van een auto. Zo zijn voor sommige modellen de kosten lager dan in Nederland. Ook zijn tweedehands exemplaren van luxe auto’s in Nederland vaak leaseauto’s. Deze auto’s missen vaak de luxueuze extra’s die wel te vinden zijn op non-leaseauto’s.

Het controleren van jouw importauto

Eén van de punten waar je op moet letten bij het importeren van auto uit België is de geschiedenis van de auto. Het is gebruikelijk om van te voren na te gaan wat de auto heeft meegemaakt, voordat je tot een aanschaf overgaat. Op deze manier kun je inschatten hoeveel geld je kwijt zult zijn aan onderhoud van de auto.

In Nederland is het controleren van de geschiedenis van de auto eenvoudig. Al deze informatie is te vinden op de website van de RDW. De RDW is echter niet actief in België en kan geen informatie verstrekken over een auto met een Belgisch kenteken.

In België is er wel een equivalent van de RDW, de DIV. Deze afkorting staat voor Dienst Inschrijvingen Voertuigen. Op de website van de DIV is het mogelijk om informatie op te vragen over de kilometerstand en het schadeverleden van de auto. Dit gebeurt op basis van het kenteken en is niet altijd even simpel.

Het is ook mogelijk om een chassischeck uit te voeren. Dit is een internationaal nummer waar je het verleden van een auto kunt ophalen om te bepalen of de auto betrouwbaar is.


Keuringsbewijs en APK keuring

Wanneer je een tweedehands auto importeert uit België ontvang je naast het kentekenbewijs eveneens een keuringsbewijs. Dit keuringsbewijs vergelijkbaar met een Nederlandse APK keuring.

Zolang het keuringsbewijs geldig is, zal deze door de RDW worden overgenomen. Dit houdt in dat de auto na het importeren niet direct opnieuw gekeurd hoeft te worden.

>