tweedehands auto kopen

TWEEDEHANDSAUTO.NET

De beste hulp voor mensen met weinig autokennis die niet opgelicht willen worden!

Na een apk keuring weer veilig de weg op.

Na een apk keuring weer veilig de weg op

Ieder jaar moet je auto gecontroleerd worden om te kijken of je nog aan de veiligheidseisen voldoet. Voor veel auto eigenenaren is het altijd weer spannend omdat er wel eens hoge kosten aan verbonden kunnen zitten. Wanneer de auto niet meer aan de eisen voldoet moet dit gerepareerd worden. Zolang de auto niet goedgekeurd is mag je geen deelnemen aan het verkeer. Deze regel is ingesteld om verkeersongevallen te verminderen. Autograge Gouda staat graag voor u klaar om ervoor te zorgen dat u weer deel kan nemen aan het verkeer.

De APK keuring

De APK keuring staat voor algemene periodieke keuring. Deze keuring is verplicht in heel Europa en wordt jaarlijks uitgevoerd. Deze keuring is ingesteld om de veiligheid in het verkeer te bewaken en om het milieu te beschermen. Tijdens het keuren van de auto doorloopt u een aantal stappen.

  • • Het is noodzakelijk om een afspraak te maken bij een autogarage. Maak een afspraak bij een autogarage die door het RDW is goedgekeurd.
  • • Een keurmeester die bevoegd is om keuring te doen zal uw auto aan de hand van de gestelde eisen controleren.
  • • De autogarage zal voor u een duidelijk kostenplaatje maken. Iedere autogarage hanteert andere prijzen voor een APK keuring.
  • • Als de auto weer aan de gestelde eisen voldoet mag u weer veilig de weg op. U ontvang een keuringsrapport waar duidelijk in aangegeven wordt wat de staat van uw auto is. Wanneer u auto afgekeurd wordt ontvangt u dit keuringsrapport ook.

Er zijn een paar uitzonderingen waardoor je auto niet gekeurd hoeft te worden. Een auto die voor 1960 gemaakt is heeft geen APK plicht meer. Ook de nieuwste auto’s hebben de eerste 4 jaar geen Apk plicht. Na deze 4 jaar krijg je van het RDW een oproep om je auto te laten keuren. Je kan de auto ook schorsen zodat je geen Apk keuring hoeft te doen. Tijdens deze schorsing mag je geen gebruik maken van de auto en ben je niet verzekerd.

Apk keuring in Gouda

Is het weer tijd voor je jaarlijkse APK keuring? Hier kan je op verschillende manieren achter komen. Dit kan gemakkelijk online. Op de website van het RDW kan je het kenteken van de auto invoeren en je ontvangt de verloopdatum. Twee weken voor de verloopdatum ontvang je een brief van het RDW als herinnering. Autobedrijf Gouda kan je ook een reminder geven. Via de website is het mogelijk om je hiervoor aan te melden. Zij sturen u per mail een herinnering met de mogelijkheid om een afspraak te maken. Op deze manier is het bijna onmogelijk om je APK keuring te vergeten. Het is heel gemakkelijk om een afspraak te maken bij autogarage Gouda. Een keuring kost gemiddeld 2 uur. Dit is de tijd die nodig is om de auto te keuren. Wanneer er veel reparaties uit gevoerd moeten worden kan dit langer duren. Ben je echt afhankelijk van je auto? Er is vaak een mogelijkheid om gebruik te maken van en leenauto.